Om Jocke

Vem är jag?
Jag heter Jocke. Studerar media på Birka folkhögskola i Ås. Kommer ifrån Brunflo som ligger ca 1,5 mil utanför Östersund.

Hur började jag med trolleri?
Hmm, det var en lärare i lågstadiet som lärde mig lite trick för jag skulle jobba mer med matten (vet inte hur matten gick, men trolleri var roligt).

Sen då?
Jag tyckte det var roligt och spännande med trolleri så jag lånade böcker på bibblioteket, kollade på youtube och beställde hem rekvisita från olika trolleriaffärer.

Sommaren 2010 blev jag medlem i Jämtlands Magiska Förening. Där har jag lärt känna många trollkarlar som har hjälpt mig, och som fortfarande hjälper mig med trolleriet. 2011 blev jag meddlem i Svensk Magisk Cirkel, där har jag också lärt känna en massa trollkarlar som hjälper mig med trolleriet.

Första föreställningen?
Det var med Jämtlands Magiska Förening. Vi hade familjeföreställning i närheten av Östersund. Sen efter det så har jag trollat på en hel del olika evenamng. Tex barnkalas. marknad, vuxenkalas, fester, företagsfester, osv.

Jag har haft två stycken föreställningar med vinnaren av TV-programmet "Fenomen" som gick på kanal 5, Riku Koponen.

Jag har vunnit förstapris i en trolleritävling i Örnsköldsvik 2012.

Jag har deltagit i TV, radio och tidningsintervjuer.

Jag har även hittat på ett trick med en tändsticksask som finns att köpa i rekvisitaaffärer i Sverige och Danmark. Tricket går ut på att en tom tändsticksask blir full. Jag kallar tricket för Den Magiska Tändsticksasken, och på engelska The Magic Matchbox.